Wednesday, June 16, 2010

Norwich

 
Henrik Edberg ser på tv. Henrik blir arg. Han tycker alla på tv är idioter. Varför inskränka sig endast till dem på tv? Just det! Henrik blir desillusionerad (det är ett ord han använder när han inte vill skriva cynisk och/eller bitter).
Människor är botten, tänker Henrik. Lite gladare nu för han har tagit sig ett järn och satt på fin musik som inte populasen har hört talas om, än mindre hört.
Varför tycker ingen om mig, tänker Henrik. Det är nästan så att han njuter av att tänka det. Det är ju för att folk är som på tv! Idiotiska. Henrik tycker inte han är idiotisk. Eller, jo det tycker han, men inte på samma sätt som de andra... Idioterna med stort i. 
Vissa tycker kanske lite om honom ändå tänker han - och den meningen får honom att känna sig som huvudpersonen i en barnbok - men han är ändå minsann omöjlig att älska. Det är ett väldokumenterat faktum. Nu går Henrik och kissar, nynnar lite på vägen till toaletten. Bam bam-bam paff. Kretinerna är kvar på tv- skärmen när han kommer tillbaka, men de är fråntagna sin röst. Det spelar ingen roll hur mycket de gestikulerar och står i när Henrik har en fjärrkontroll. Han har inte hunnit sakna dem under den korta stunden han var borta men han vet att han skulle göra det om de plötsligt försvann helt.
Ute på Henriks balkong lyser kvällssolen. Går man dit kan man höra och kanske få en glimt av människor som har fest. De har roligt också. Det är vulgärt att ha roligt, tänker Henrik, men är lite ledsen att han inte är bjuden. På avstånd kan man höra trafiken. Det är idiotiska människor som är på väg till idiotiska ställen i fordon av olika typer. Oftast en Volvo kombi. Bara idioter köper en Volvo, tänker Henrik, som aldrig köpt någon bil alls. Men han praoat i volvofabriken vid samma tidpunkt som han "gick och läste". Ja, Henrik är konfirmerad. Idiotiskt. Henrik ryser lite lätt av obehag vid tanken på bilfabriken och Torslanda församlingshem. Han beslutar sig för att inte tänka mer på det.
Henrik går till köket. Han öppnar kylskåpsdörren. Han fyra sorters olika senap men känner sig inte mycket lyckligare för det. Jag undrar om en femte skulle göra susen, tänker Henrik. Han är för rolig. 

No comments:

Post a Comment