Monday, January 31, 2011

Untitled

Coldplay kommer till Ullevi i sommar. Musikälskare över hela Skandinavien letar febrilt efter sina fickkalendrar. Inte under några omständigheter får de befinna sig i Göteborg den 28 juni, inte ens i helt andra ärende. Risken finns ju att de konfronteras med de stötande scener som en arenaspelning på Ullevi innebär. Folkfest, bandanas och överfriskade kontorister som får feeling – i grupp!

Coldplay har vigt sin karriär åt att tonsätta mellanchefers pendlande i en silverfärgad Audi jämna tisdagar i oktober. Därför är det en gnutta märkligt att gruppen tas hit strax efter midsommar. Midsommar ska ju skabrös-rocka, tänk AC/DC eller Rolling Stones. Coldplay är en tyst surrande tysk motor mot en fond av rödgula löv. Coldplays medlemmar, förutom Gwyneth Paltrows man (eller är det Cameron Diaz man?) är så tråkiga att de får U2 att framstå som färgsprakande. De har inte ens ansträngt sig och döpt om sig till namn som The Edge och Bongo. På vissa bilder bär de inte ens gigantiska solglasögon och under vissa konserter ringer de inte ens upp Desmond Tutu! Latheten! Ändå älskar publiken dem. Kan det vara så att Coldplay är det svenskaste vi har? Efter Bruce Springsteen naturligtvis? Ja, så kan det vara, hälsar Jonas Wahlström från Skansenakvariet.

Det här visste du inte om Coldplay

Visste ni att det är obligatoriskt att tycka att Coldplay är mysiga om du trycker ”gilla” på Solsidan på Facebook?

Visste ni att Coldplay är Sabine Söndergaards favoritband?

Visste ni Sabine Söndergaard är Coldplays favorit-Söndergaard?

Visste ni att den person som lyssnat flest gånger på Coldplays skiva Viva la Vida lyssnat på den tre gånger om dagen 514 dagar i rad?

Visste ni att den som lyssnat näst flest gånger på Coldplays skiva Viva la Vida har lyssnat på den två gånger?

Visste ni att flera framstående svenska skidskyttar lyssnar på Coldplay kvällen innan en viktig start?

Visste ni att Coldplay lyssnar på framstående svenska skidskyttar kvällen innan en stor spelning?

Visste ni att brunbjörnar alltid lyssnar på Coldplay innan de går i ide? I genomsnitt hinner de höra fyra och en halv låt innan de somnar in.

Visste ni att Coldplay, eventuellt, har en medlem som heter Phil? Som INTE är Gwyneth Paltrows man!

Visste ni att Coldplays favoritfärgkombination är marinblå och orange?

Visste ni att mer än tolv procent av Coldplays fans kan namnge fler än tre Coldplay-låtar?

Visste ni att fler finländare dagligen råhånglar i en skrubb till Yellow än som passerar Ölandsbron i bil?

Visste ni att en av medlemarna i Coldplay som inte hånglat nykter med Gwyneth Paltrow har opererat fast en grön militärkeps i skalpen?

Visste ni att Coldplays skiva X&Y heter så för att alla andra bokstäver vägrade att associeras med gruppen?

1 comment:

  1. Varför kan man inte trycka "skoj"? Detta var nämligen just det, skoj. Trots att jag gillar en hel del som de gjort. Fast inte på Audi-pöbelns vis, förstås.

    ReplyDelete